Sunati-ne! 0371.231.009 (Luni-Vineri 8-22, weekend 8-16)

Despre Uleiul de Migdale

Uleiul de Migdale este extras din miezul uscat al migdalelor dulci, fiind obtinut prin presarea la rece a acestuia. Uleiul de Migdale este printre cele mai vechi secrete ale frumusetii, folosirea acestuia datand de mii de ani. Acest ulei miraculos ajuta la vindecarea unei game largi de probleme, in sanatate si infrumusetare. Unii medici chiar prescriu uleiul de migdale, avand multe caracteristici medicinale.

Uleiul de migdale este astazi unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, excelent emolient natural pentru toate tipurile de piele. Deoarece nu este foarte penetrant, reprezinta o foarte buna baza de masaj si purtator de principii active din uleiurile esentiale si diversele ingrediente cosmetice. Acest tip de ulei este recomandat pentru toate tipurile de piele insa in special pentru cea sensibila. Ideal pentru masaj facial, corporal si in masajul bebelusilor.

De asemenea, Uleiul de Migdale are efecte miraculoase asupra pielii iritate, revitalizarea parului, durerilor musculare, diminuarea ridurilor si cearcanelor si tenului uscat si deshidratat.

Istoria Uleiului de Migdale

Migdalul provine din climatul mediteranean din Orientul Mijlociu, in partea estica. Acesta a fost raspandit insa de catre om, din cele mai vechi timpuri, de-a lungul tarmurilor Mediteranei, in Nordul Africii, sudul Europei, iar mai recent in Statele Unite ale Americii.

Un exemplu bine cunoscut in arheologie este rodul de migdale gasit in mormantul lui Tutankhamon in Egipt (1325 i.Hr.).

Etimologia

Cuvantul `Migdala` provine din franceza veche, `almande` sau `alemande`, Late Latin Amandola, derivat din cuvantul grecesc amingdolouhha. In engleza, cuvantul este `almond`.

Proprietati si beneficii

Uleiul de migdale este cunoscut pretutindeni pentru utilizarea sa variata si are numeroase avantaje. Este o sursa importanta de vitamina E, Magneziu si Calciu. Prin folosirea regulata a uleiului de migdale veti avea parte de pielea mult visata. Tenul dumneavoastra va fi mai catifelat, mai moale, mai neted si mai sanatos.

Deasemenea, daca aveti probleme cu caderea parului, folosirea acestui ulei va schimba total aceasta situatie. Nu numai ca va fi intrerupta caderea parului, ci acesta va fi mai lucios, mai voluminos si mai sanatos. Cititi mai departe pentru a intra putin in detaliu despre aceste beneficii.

Efectul Uleiului de Migdale asupra pielii

Uleiul de Migdale Dulci este unul dintre primele uleiuri utilizate in aromaterapie. Indiferent ce tip de ten aveti, sensibil, uscat, gras, normal, mixt, acest ulei nu va avea efecte negative. Folositi acest ulei cu incredere, deoarece veti avea parte de urmatoarele beneficii:

  • - tenul va fi vizibil mai sanatos
  • - uleiul va hidrata pielea foarte puternic chiar si in adancime
  • - eliminarea eruptiilor cutanate, a iritatiilor sau inflamatiilor
  • - aplicarea regulata a uleiului de migdale va ajuta intarzierea procesului de imbatranire a pielii
  • - daca aveti pete inchise la culoare pe piele, folosirea regulata a acestui ulei le va deschide la culoare pe acestea
  • - calmeaza mancarimile si usturimile pielii
  • - daca aveti buzele crapate si uscate si aplicati acest ulei (dupa care lasati-l peste noapte sa actioneze), acestea vor deveni moi si netede
  • - imbibati cu ulei doua bucati de bumbac si aplicati-le pe ochi, dupa care lasati-le in aceasta pozitie o noapte intreaga. Veti scapa de cearcane insantaneu, iar dupa ce veti repeta constant acest procedeu veti scapa si de ridurile din jurul ochilor
  • - amestecat cu zahar, uleiul de migdale este un exfoliant excelent. Particulele de zahar vor elimina celulele moarte de pe fata dumneavoastra in timp de uleiul o va hidrata puternic. Clatiti cu apa calduta si veti descoperi o piele cu cativa ani mai tanara.

Efectul Uleiului de Migdale asupra parului

Turnati cateva picaturi de ulei in palta dumneavoastra si aplicati cu degetele pe scalp. Masati incet, in mod circular pana cand intreaga suprafata a pielii capului este acoperita. Repetati acest procedeu de doua ori pe saptamana si veti observa imbunatatiri vizibile. Avantajele vor fi urmatoarele:

  • - parul va fi mai hranit si pielea mai fina
  • - cresterea parului va fi mult mai rapida
  • - firul de par va deveni mai puternic si mai gros
  • - oprirea caderii parului

Mod de utilizare

ca atare pe piele, nediluat in masaj, ulei de corp, ulei facial pentru noapte, ulei pentru masajul bebelusilor sau ca ingredient in compozitii cosmetice in concentratie de 5-90%

Comanda